Asia mihin ei lainkaan varauduttu on se, että tänne(kin) tuli takatalvi. Ainoat ei-kesävaatteet mitä meillä on mukana on ne jotka meillä oli päällä lähtiessä Suomesta. Ulkona on aika kylmä ja sisällä on vielä kylmempi. Seinässä on ilmastointilaite jossa on japaninkieltä ja kaukosäädin. Meillä meni tämä pari päivää siihen että keksittiin miten siitä saa lämmintä eikä kylmää ilmaa. Sormet ja varpaat sinipunaisena sitten ilakoitiin kun seinästä tuli ensimmäinen kuuma puhallus, jee! Kyllä näitä aikoja sitten muistellaan kun täällä alkaa hellekausi.


494167.jpg


Aikaero ja kylmyys vähentää älyä. Hirmu hankalaa oli hahmottaa onko tänään keskiviikko vai torstai ja onko sillä väliä mikä päivä on Suomessa ja alkaako Rinnan koulu huomenna vai milloin. No, ehkä tänään on keskiviikko ja Rinnan opiskelu alkaa siis aamulla.

Käytiin katsomassa kävelyreitti Musashino Art Universityyn. Aamulla (tai siis päivällä, herääminen menee aikaeron vuoksi tosi myöhään) oli iso ukkosmyräkkä ja odoteltiin siinä että sade loppuisi. Ei loppunut. Lähdettiin sitten kävelemään itse piirretyn kartan kanssa ja etsimään tulevaa koulua. Musashinon alue on ihan mukavan kävelymatkan päässä, ehkä n. 3 km ja matkalle mahtuu muutama komea maisemakin. Esmes tuo kuvassa näkyvä jokirotko on aika hauska. Vaikka se kuvassa näyttää harmaalta lätäköltä. Vaimo näyttää kuvassa tosi palelevalta, mikä pitääkin hyvin paikkaansa. Viikonlopulla ilmeisesti säät lämpenevät niin ei tässä raaski hanskoja ja toppahaalaria ostaa vaikka nyt ne olisivatkin mahtava juttu. Sää on kostea, sateinen ja lämpöä on muutama aste. Mutta sakura kukkii silti, se on hienoa.


494174.jpg


494181.jpg


Koulu löytyi suht helposti ja löydettiin vielä takaisinkin. Matkalla mentiin syömään paikalliseen Mos Burgeriin (suosittelen!) ja tilattiin sieltä riisitaikinan välissä olevat katkarapuhampurilaiset ja kuumat kahvit. Ja sitten käytiin vielä vähän ostoksilla. Vaikka ajattelin olla pihi ja ekologinen ja että en ostelisi hirmuisesti turhia tavaroita niin tällä hetkellä meidän perheen suosikki on 100 yenin tavaratalo. Se on ehdottoman paras paikka kun haluaa sisustaa halvalla yksiön (tavarat siis maksavat 100 yeniä kappale) ja sinne me sitten ollaankin seteleitä kannettu ja vaihdettu ne erilaisiin keittiötarpeisiin ja sisustuslaatikoihin ja henkareihin ja muuhun mitä nyt hetkelliseen asumiseen tarvitsee. Aivan kaikki ostokset eivät ole ehkä aivan välttämättömiä. (Rinna on erikoistunut niihin.) Tai no, minun oli elämänlaadun takia välttämätöntä ostaa juuri tämä saippua meidän kylppäriin.


494205.jpg


Sillä on ilo saiputella. Sääliksi tosin käy tuota jänistä minkä naamalla hangataan vessanpönttöä. Sitä en ostanut.

494220.jpg


Nyt pitäisi sitten saada unirytmi palautettua. Huomenna on seiskalta herätys. Rinnalla alkaa opiskelut ja allekirjoittanut jatkaa muutto- ja tietokoneenkorjaustauon jälkeen taas töitä. Eipä muuta tällä kertaa, itte kimasu Suomi!

ps. Rinna: täällä on tulossa jotkin paikallisvaalit, vaalimainoksia on liisteröity vähän joka seinälle ja televisiosta tulee tällä hetkellä vaalipuheita jatkuvana virtana.
Eilen käytiin täällä jo 6kk oleskelleen/opiskelleen Taik-kaverin Sannan opastamana Shibuyassa ravintolassa, paikkana 6-kerroksinen tornitalo täynnä ravintoloita ja baareja. Meidän ravintola oli japanilaisherkkuja tarjoava kerrassaan staili mesta, jossa istuttiin omissa loosheissa ja tilailtiin pieniä herkkulautasia kaikille jaettavaksi. Vieräisistä loosheista kuului muutaman oluen lietsomaa kikikikikikatusta kun tyttöporukat olivat illastamassa. Ympärillä säkenöivät ne kuuluisat Tokion neonvalot. Nyt pitää ryömiytyä petiin, huomenna lisää!