Ei ole tullut toviin päiviteltyä blogia, on jäänyt seikkailut hieman vähemmälle kun olen (siis Sami) istunut about kaksi viikkoa naulattuna tietokoneen eteen. Hitsin pirusti töitä eikä ne seuraavaan kuukauden aikana ainakaan vähene.

Pienessä asunnossa istumista hieman tulehduttaa myös se että paikallinen kierrätys on äärimmäisen hankala tajuta ja jo tässä lämpötilassa pääsee nuuhkimaan erilaisia pahoja hajuja. Roskat lajitellaan todella tarkasti, kaikki laitetaan omiin läjiin ja viedään tiettyyn kellonaikaan eri päivinä ulos. Kuvassa taidokas mehutölkkikierrätys sekä vessa/talouspaperihylsyjen kierrätys:

593055.jpg

Roskia ei saa siis viedä ulos silloin kun olisi syytä. Ja jos lajittelun tekee väärin niin roskis-ukot jättävät roskat hakematta. Unohdimme viime tiistaina että silloin aamulla kuuluu klo 08.30 viedä biojäteroskis ulos. Muistelimme että se oli keskiviikkona. Uh huh. Onneksi siitä pääsee huomenna eroon. Juu ja varsinkin viikon seisovat tyhjät sushipaketit eivät ole pitkään raikkaita vaikka niitä pesisi kuinka.

Huomenna kuitenkin pidän vapaapäivän ja lähdemme katselemaan Asakusan temppeliin jotain isoa shrinen kantamisjuhlaa. Juhla kestää kolme päivää ja paikalliset käyttävät sen aikana suuria määriä alkoholia. (Täällä on itse asiassa aika paljon sellaisia juhlia.) Kolmantena päivänä juhlallisuuksiin kuuluu että alueen Yakuza-rikolliset tulevat esittelemään kokovartalotatuointejaan. Vähintäänkin mielenkiintoista. Mutta täällä ilmeisesti on nyt (Nagasakin pormestarin murhan jälkeen) julistettu jonkinlainen sota Yakuzaa vastaa, joten emme tiedä haluammeko tulilinjalle.  Ehkä meille riittää ne shrinet, katsotaan sitten.

Toivottavasti kumpikin meistä saa hieman duuneja vähemmälle sitten kun alkaa saapumaan vieraita. Jos joku vielä suunnittelee matkailua niin tässä hieman aikatauluja tiedoksi: 21.6-29.6 saapuu Rinnan perhe. Sitten 29. päivä tulee broidi avopuolisonsa kanssa (samalla koneella joka vie Rinnan vanhemmat pois), he ovat täällä viikon ja sitten on pari päivää väliä ja sitten saapuu Rinnan serkku pariksi viikoksi. Tervetuloa vaan! (Sen jälkeen ei olekaan ilmoittautuneita ennenkuin 9.8-12.8.) Eikä me oikeastaan pystytä ketään majoittamaan näillä neliöillä niin eipä mahdolliset päällekäisyydetkään sitten hirveästi haittaa. Paikallinen sadekausi alkaa ilmeisesti just ennen kun Rinnan porukat saapuvat, eli on mahdollista -tai oikeastaan todennäköistä- että kaikkien vieraiden aikana sataa lähes jatkuvasti!

Tokiolaiset suhtautuvat kesään hauskasti samalla tavalla kuin miten me suomalaiset perinteisesti suhtaudutaan talveen. Tulevaa kesää odotetaan inholla, kaikki ilmoittavat vihaavansa sitä ja haluaisivat matkustaa siksi aikaa pois. Ja osa matkustaakin. Paikallisia myös naurattaa se että eurooppalaiset odottavat kesää innolla ja se että kesä on yleisesti ihmisten mielestä paras vuodenaika. Argumentitkin ovat muutenkin aika samanlaisia kuin mitä meillä päin talven suhteen. Siis että on mälsää kun silloin ei voi mennä mihinkään eikä voi mennä ollenkaan ulos kun pitää vaan kököttää sisällä. (Siis ilmastoinnin alla.) Eksoottista. Odotamme jännityksellä. Meille on ilmoitettu monesta suusta että kesä tulee olemaan meille hirvittävä ja todennäköisesti emme kestä sitä hengissä. Kohtahan se selviää!

Asiasta toiseen. Näin lisää hämmentäviä telkkumainoksia. Japanilaiset ovat mahtavan kovia laihduttamaan (esim nuortenlehdet ovat hämmentävästi aivan täynnä erilaisia obskuureja laihdutusmainoksia, kuin myös plastiikkakirurgiamainoksia).  Tämä oli kuitenkin yliveto. Siinä oli semmoinen nainen joka katseli itseään eri puolista peilistä. Sitten nainen menee eläinlääkäriin kissansa kanssa ja lääkäri katselee kissaa eri kulmista ja ilmeisestikin toteaa että kissa on vähän pyöreä. Sitten tulee kaavakuva jossa kissasta tulee tälleen laihempi. Niin siinä sitten pirulainen oikeasti mainostettiin kissojen laihdutustuotteita. Että olisi sutjakalla emännällä myös sutjakka kissa. Saman tuotteen saa myös koiraversiona. Huh ja vau!

Ai niin käytiin me viime sunnuntaina puistossa Thai-festivaaleilla. Paljon ihmisiä. Syötiin mangoa ja kummallista karvahedelmää.

593126.jpg

593113.jpg

593122.jpg