(Sami) Jees tultiin yöllä takaisin neljän päivän reissulta. Olimme pyörähtämässä Narassa ja paluumatkalla käytiin vielä fiilistelemässä Kiotossa. Valitsimme juuri superhelleaallon  maaseutumatkailun aloittamiseen joten tärkeimmät matkailuvälineet viuhka ja pyyhe olivat ahkerassa käytössä!

837252.jpg


Lämpötila (perjantaina mittarissa luki 40,9c) tuntui jotenkin naurettavan kuumalta. Tämä johtuu myös kosteasta ilmanalasta. Esim. jossain Indonesiassa +30 tuntuu paljon paljon kuumemmalta kuin tämä lämpötila (vaikkakin tosi erilaiselta), mutta viime kesänä Pariisissakin lämpötila hipoi neljääkymppiä mutta se ei vaan tunnu näin kuumalta.  Kirjaimellisesti lämpötila nauratti. Kun poistui jonkun ilmastoidun alueen ovesta niin ei voinut kun naureskella sille että eihän nyt mikään voi olla näin kuumaa! Tuntuu kuin joku olisi puhaltanut kokovaratalohiustenkuivaajalla ja sitten tajuaa että se onkin vain tuuli. Lämpötila tuntuu keinotekoisesti lämmitetyltä eikä yhtään "oikealta"!

Junamatka alkaa perinteisesti bentoboksilla.
837256.jpg

Kesäauringossa riisipellot näyttävät liioitellun vihreältä. Vihreä on niin kirkas että näyttää että peltoa valastaisiin alhaaltapäin.
837253.jpg

837254.jpg

Hurautettiin ensin se 500km Kiotoon ja vaihdettiin paikalliseen maitojunaan kohti Naraa.
837255.jpg

Päästiin perille ja sitten etsiskeltiin majapaikkaa. (Rinna oli saanut yliopiston kautta varattua edullisen ryokanin Naran kulmilta.)
837257.jpg

Narassa päin kasvaa kummallisen näköinen "liekkipuu". Aluksi luulin että oksat on leikattu tuohon muotoon mutta näitä kasvoikin ihan joka paikassa. Hienon näköinen.
837260.jpg

Löydettiin perille aivan täysin läpimärkinä. Majatalon omistaja tuli meitä vastaan portille ja alkoi esittelemään tiluksia. Törmäiltiin tovi kielimuuriin ja yritettiin ymmärtää ryokanin sääntöjä ja muuta. Tässä vaiheessa kaikki tuntui hieman liian monimutkaiselta helteen pehmentämissä aivoissamme mutta kaikki sitten kuitenkin sujui ihan hyvin.

Meidän huone.
837258.jpg

837259.jpg

Lähdettiin hieman seikkailemaan kaupungille. Nara on pikkukaupunki joka on tunnettu temppeleistään, bambeistaan(!) ja on kovasti turistien suosiossa. Luultiin että matkustetaan juuri pahimpaan turistiaikaan mutta täällä yleinen loma/juhlakausi loppuukin 15.8 joten kaupunki olikin huomattavan paljon tyhjempi kuin luultiin.
837261.jpg

Kauppakatu.
837262.jpg

Mentiin vaihteeksi sushille ja tutustuttiin (ilmeisesti) paikallisiin erikoisuuksiin, maissisusheihin. Eipä olla moisesta ikinä kuultu! Maissisushi...
837263.jpg

...sai meiltä arvosanan 9+ ja maissimaki...
837264.jpg

...täydet 10, mainion makuisia vaikkakin ajatus on vähän outo!

Palailtiin illemmalla takaisin ryokanille ja matkalla nähtiin kuuluisia Naran bambeja. Mahtavaa! Käveltiin puiston viertä ja siellä niitä käyskenteli.
837271.jpg

Käveltiin hieman pidemmälle ja sitten yllätyttiin kun puiston portti oli auki eikä mikään pidätellyt bambeja puiston sisällä.
837272.jpg

Käveltiin katua etemmäs...
837273.jpg

...ja huomattiin että niitä ihme bambeja oikeasti käyskenteleekin jokapuolella. Autoteillä autot ajaa hitaasti bambien välissä ja bambeja on siellä ja bambeja on täällä. Ihmeellistä! Meinasi tulla (taas) outo olo.
837274.jpg

Ja sitten pää pyörällä futonille pötköttämään.
837265.jpg

jatkuu...