(Sami) Kävimme viime perjantaina pyörähtelemässä Asakusan temppelialueella katselemassa seremoniaa ja meininkiä. Hyvältä näytti ja hienolta kuulosti.

611266.jpg

Siinä sitten keskellä miljoona-Tokiota temppelin vieressä kymmenien tuhansien ihmisten seassa päivittelin Rinnalle että kameran linssi alkaa olla tosi naarmuinen, niin meidän edessä seisova nainen kääntyi ja kysyi: "Hei ooksä Sami? Niin Christer kertoikin että te olette täällä."

Häh?! Vähintäänkin helkkarin outoa ja absurdia. Siinä oli sitten vanha tuttu Hella Lahden Muotsikasta, päiviteltiin hetki että on aika epätodennäköistä & kummalista törmätä näin ja sovittiin siinä sitten treffit tiistaiksi. Hauskaa. Outo maailma.

611268.jpg

Tavattiin sitten tiistaina Koenjissa, jossa Hella asustelee muutaman viikon matkallaan. Koenji on aivan huippu! Se on semmoinen ihmeellinen pieni ja soma boheemikaupunginosa, jossa on (jälleen) sellainen olo että ei olisi Tokiossa lainkaan. Ripaus semmoista postikorttimaalaiskylää yhdistettynä tosi  hauskoihin käytettyjen tavaroiden kauppoihin ja  symppiksiin pikkubaareihin ja ruokapaikkoihin. Ravintoloiden pöydät ovat ulkona kapeilla kaduilla ja ihmisiä istuskelee joka paikoissa. Joissakin baareissa oli esim. kaljakorit terassipenkkeinä, rentoa tunnelmaa.  Hieman hippimeno kitaransoittajineen jne mutta ehdottoman siedettävissä rajoissa!

Kävimme syömässä valtavan annoksen kaikenlaista pikkubaarissa jonka omisti mahtava vanha aviopari. Plussana vielä että tarjoilevalla vanhalla rouvalla oli isot kukat päässä!

611271.jpg

Vatsa pulleana siirryttiin sitten Hattivatti-nimiseen vielä söpömpään paikkaan nauttimaan oluet. Hattivatti ole pienenpieni puusta rakennettu kolmekerroksinen minikerrostalo jossa isompi ihminen joutuisi ehkä ongelmiin.

611273.jpg

Oven korkeus oli siis sellainen että jopa me jouduimme kumartumaan. Menimme pikkuportaita pitkin kakkoskerrokseen josta olisi vielä päässyt vielä pienempiä tikapuita pitkin vielä pienempään kolmanteen kerrokseen.

611277.jpg

Aivan huisa paikka. Ja sisustuksena oli muutaman hienon taulun ja lapsellisen seinämaalauksen lisäksi varmaan satoja paperista taiteltuja sieniä. Tänne täytyy palata. Kiitti Hella vinkistä!!

Kävimme vielä sitten nautiskelemassa Godzilla-nimisen baarin antimia. Muutama kuva Godzilla vessasta:

611280.jpg

Eli tietenkin Godzilla-lamppu mikä on hieno asia ja sitten Hello Kitty-vessapaperia mikä puolestaan on jotenkin pervoa.

611281.jpg

Mietiskeltiin hieman että voitaisiin ehkä jossain vaiheessa muuttaa täältä meiltä sinne Koenjiin. Se olisi vielä sopivasti puolessa välissä Rinnan koulua ja Tokiota. Katsellaanpa miten käy. Eli hauska ilta siis oli ja on myös tosi mukavaa päästä baariin puhumaan suomea!