Sunnuntaina jatkettiin turistikiertelyä. Varsin mukavaa kun minä ja Rinna ollaan oltu niin kiireisiä Tokiossa että emme ole ehtineet vielä ensimmäiseenkään museoon eikä oikein muuhunkaan "nähtävyyteen".

Nyt vihdoin alkoi sadekausi!! Yeah! (Vaikka sateessa fiilistely on kivaa niin Kiotossa kiertäminen on ehkä kuitenkin hieman mukavampaa auringonpaisteessa ja kuivilla kengillä). Minä, Rinna, Ilkka ja Riitta menimme museoon ja Helka ja Sampsa jatkoivat temppelikierrosta. Sovimme treffit puolille päivää Imperial Palaceen, johon saavuttuamme läpimärkinä huomasimmekin että se on kiinni. No, puisto oli aivan tyhjä, kiertelimme siellä kun harvoin saa tuollaisen imperiaalisen puiston aivan omaan käyttöönsä.

697204.jpg

697207.jpg

697206.jpg

697205.jpg

697208.jpg

697209.jpg

697210.jpg

697211.jpg

Mietittiin että mistä ihmeestä temppeleihin löydetään niin isoja puita. Mutta täältähän niitä.
697212.jpg

697213.jpg

Sitten siirryttiin vielä Nijo-linnaan.
697214.jpg

Itse en tiennyt tuota etukäteen mutta Helka tiesi kertoa että päärakennuksessa on "Satakieli-lattia". Lattialaudat on rakennettu niin että kun laudalle astuu se päästää pienen vingahduksen. Se oli uskomattoman hieno ja mystinen juttu. Rakennuksessa huoneita kiertää ulkokehä joka on kokonaan laudoitettu tuollaisella laulavalla lattialla, ja kun turistit tassuttelivat siinä niin joka lauta vingahti. Äänimaailma oli hieno, ehkä myös hieman aavemainen.

697215.jpg

697216.jpg

Tämän jälkeen alkoikin olla jo kiire juna-asemalle. Rinnalla oli vielä iltapuhteita koulunsa taidenäyttelyn kanssa ja tarkoitus oli ehtiä klo18 junaan. Sieltä se tulee, Shinkansen!
697217.jpg

Sadekausi?
697218.jpg

Satoi sunnuntain, maanantain ja tiistain. Huomattiin että ilmankosteus kasvaa niin nopeasti että pyykit eivät kuiva lainkaan. Ne pysyvät tasaisen märkinä ja sitten ne alkavat... hmm... mätänemään. Raikasta. Sadekautena täytyy varmaan käyttää kolikkopesulaa ja kuivausrumpua. Mutta hitsi vie, keskiviikosta saakka onkin taas paistanut aurinko! Siinäkö se sadekausi oli? Rinnan koulukaverit tiesivät kertoa että tänä vuona on ollut poikkeuksellisen huono sadekausi joka tarkoittaa veden säännöstelyä kesäaikaan. Hmm. Tietysti hyvänä puolena tässä on että (ainakin minun logiikallani) kuumempi kausi ei olekaan sitten niin kuuma jos ei kerran vettä sada.

Kioto oli kaikinpuolin oikein mukava reissu. Oli tosi mukavaa päästä kiertelemään Mäkisten kanssa nähtävyyksiä ja muuta. Kaupunkina Saramäen pariskunta ei ole aivan vakuuttunut Kioton viihtyvyydestä (siis ihan kaupunkina), olivathan kuitenkin nuo temppelialueet ja vanhempi osa Japania kiistämättä todella hienoja! En haluaisi olla moukka (vaikka olenkin) mutta vertaan silti Kiotoa siihen, että kun sinne tulee Tokiosta niin on vähän kuin tulisi Kuopioon. Jossa on paljon hienoja temppeleitä. Mutta Kuopioon silti. Moni on tästä kyllä varmasti eri mieltä, pahoittelemme! Emmekä me tietystikään olleet siellä kuin kaksi päivää, siinä ajassa ei oikein ehdi mitään järkevää mielikuvaa kaupungista saamaan, varsinkin kun kiertää vain tiettyä turistireittiä.

.................................................................................................................................................
.................................................................................................................................................

Bonuksena tämän viikon Ällönurkkaus (mätänevien pyykkien lisäksi) käsittelee rappusiltamme löytyvää elämää. Siellä on aina uusi yllätys. Tällä kertaa tuollainen:

697219.jpg

En saanut sormeani samaan kuvaan mittasuhteeksi kun veijarin ympärilla oli niin paljon hämähäkkien seittejä että hidastelin, sitten se jo katosi. Otus oli ruumiiltaan aavistuksen vajaa etusormen mittainen, sarvien kanssa huomattavasti isompi. Eli ilmielävä eksoottinen rotsikka! Sellainen mitä syödään Fear Factor-ohjelmassa. Ja kun hienon historiallisen kulttuurikokemuksen jälkeen päästiin alempaan tyylilajiin, esittelen vielä automaatin josta saa litran oluen:

697227.jpg

Ja myös muuta juomaa:
697225.jpg

Mitenköhän jos tuo automaatti olisi Karhupuiston kulmalla?

Ekstralisänä mihinkään liittymättä kuva lippalakista. Paljonko hattuun mahtuu?

697230.jpg


PS. Vastauksena Juissin Kioto-kommenttiin että "mikään ei tunnu miltään" että tuntuupahan ja hyvältä! Jotkut asiat vaan tuntuu vielä paremmalta!