707383.jpg

Tämä on meidän suosikkisushipaikka! Halpis liukuhihnapaikka Shinjukussa. Sinne me viedään meidän vieraat.

Jari ja Isa tosiaan tulivat viikon vierailulle ja tänne me mentiin heti samantien. Nyt ollaan puoli viikkoa kierrelty Tokiossa, käyty siellä ja täällä ja muutamassa turistikohteessa. Pariskunta asuu superluxus-hotellissa keskellä pilvenpiirtäjä-Shinjukua, tässä näkymää huoneen ikkunasta.

707428.jpg

Ajattelinpa että paikka on sen verran komea että minunkin varmaan täytyy viedä sinne vaimo joskus viikonloppua viettämään!

Ilmat ovat olleet vierailun ajan erinomaiset, ei juurikaan sadetta mutta ei myöskään lainkaan kuuma. Celsius pysyy alle kolmenkymmenen joka tekee kiertelystä paljon miellyttävämpää. Huonompana tuurina turisteille tällä hetkellä on se että viikonloppuna alkoivat Tokion suuret alennusmyynnit. Huh, normaalistikin täällä saattaa vilkkuminen ja meininki olla epilepsia-rajoissa, mutta nyt aleitten aikaan tunnelmat ovat aika... tiiviitä.

707451.jpg

707449.jpg

Joka kaupassa on jotain erikoissäpinää ja meteliä. Vielä paljon enemmän kuin yleensä.

707450.jpg

Tämä sinänsä vähentää huomattavasti intoa ja mahdollisuuksia kuluttaa. Onneksi Shinjukussa on hienoja rauhallisia puistoja ja alennusmyynnit tekevät myös museoista ja muista paljon tyhjempiä. Rouvaa harmitti kovasti kun hän ei näyttelyavajaistensa takia päässyt alennusmyyntien alkuhulinaan. Tässä kuivatellaan kynsiä juuri ennen avajaisia. (Avajaisista jne myöhemmin!)

707458.jpg

Tässä seuraa litania sekalaisia kuvia.

707461.jpg

Kissoja katolla. Aina hyvä merkki. Niitä oli viisi.

707462.jpg

Löydettiin vahingossa keskeltä vilkkainta Shinjukua hauska ravintolakujakortteli. Ihan pieniä paikkoja pienillä kapeilla höyryävillä kujilla.

707464.jpg

707467.jpg

707466.jpg

707468.jpg

Tempuran muotoisia USB-muistitikkuja...

707469.jpg

...ja tietysti myös sushin. Ei ole olemassa esinettä jota ei täältä saisi Sushin muotoisena.

Tänään meillä oli poikien päivä ja tyttöjen päivä. Rinnallakin oli vapaata niin Isa ja Rinna menivät askartelutavarataloihin ostamaan helmitavaraa ja minä & Jari lähdettiin Akihabaraan kiertämään peli-, elokuva-, pienoismalli- ja sähkökauppoja. Tässä pari kuvaa Akihabaran sähköhärpätin-torialueelta. Markettialue jossa siis myydään "pari porkkanaa ja kilo perunaa"-tyyliin transistoreita ja muuta välttämätöntä.

707471.jpg

707478.jpg

Joo mutta nyt on kaikenlaisen sohlaamisen takia jääneet työhommat tekemättä, joten jatkanpa niitä. Palaillaan!