Käytiin tänään kahdessa mielenkiintoisessa näyttelyssä. Toinen oli Macoto-nimisen vanhanpolven taiteilijan pieni miäälettömän hieno kuvitusnäyttely galleriassa muotikatu Omotesandon varrella.

863894.jpg

Tyyppi on kuvittanut 60-luvun puolestavälistä saakka erilaisia tyttöjen juttuja ja on yksi niitä suuria nimiä jotka on ylinpäätään vaikuttanut siihen miltä asiat näyttää 2000-luvun Japanissa. Hirmuisen hienoja pieniä originaaleja joissa on patologisen paljon pitsiyksityiskohtia sekä hienoimmat ja ohuimmat outlinet mitä missään.

Toinen oli meilläkinpäin suositun Svankmajerien pariskunnan näyttely Laforet-tavaratalon galleriassa.
863914.jpg

Näyttelyssä oli esillä mahtavan kummia veistoksia joissa oli yhdistelty ihan pieleen erilaisia täytettyjä eläimiä ja niitten luurankoja, sekä samassa tyylilajissa liikkuvia biologiataulujen tyyliin tehtyjä kollaaseja. Mukana oli myös Eva Svankmajerin piirroksia ja öljyväritöitä sekä Jan Svankmajerin animaatioiden taustaoriginaaleja, nukkeja ja lavasteita. Aivan 100%timantti näyttely, harmi vaan että se ehditään jo sulkea 12.9, eli viikkoa ennen kun Jussi ja Maija saapuu meidän vieraaksi, mmöö!