Käytiin Shinjukussa pilvenpiirtäjien alueella hieman kuvaamassa mun töitä varten. Suosittelen täällä päin liikkuville Tokyo Metropolitan Goverment Buildingin (ilmaisia) näköalatasanteita. Siinä tulee olo että nyt on suurta kun rakennus on järjettömän suuri ja sitten vielä mennään tosi korkealla.

552990.jpg

Vähän jopa huimasi. Sain myös Shinjukusta vihdoin sen kaivatun printterin! Se löytyi kahdeksankerroksisesta elektroniikkatavaratalosta. Täällä on (tietenkin) tosi paljon johonkin tiettyyn asiaan erikoistuneita jättitavarataloja. Meidän perhe esim. voi viettää tuntikausia ompeluun ja kankaisiin erikoistuneissa tavarataloissa. Ja myös joissain hauskoissa paikoissa. Tokyo Hands-niminen tavaratalo on mm. aivan huippu. Siellä myydään kaikenlaista askartelutavaraa valtavassa mittakaavassa. Ja kun markkina-alue on tarpeeksi iso niin kaikelle on kysyntää. Minuun esim. teki suuren vaikutuksen Tokyo Handissa näkemäni hylly joka oli täynnä eri kokoisia rautakuulia halkaisijaltaan parista sentistä johonkin puoleen metriin. Sen hyllyn vieressä oli hyllyllinen eri värisiä ja kokoisia muovikuulia ja sen hyllyn vieressä samat vaahtomuovista.

Tajuttiin kyllä Rinnan kanssa sellainen (hieman ärsyttävä) tosiasia että jos asuu esim Tokiossa (ja tietää mistä etsiä) niin suunnittelijan luovuus ei ole oikein millään lailla sidottu saataviin materiaaleihin. Rahallisesti tietysti mutta ei muuten. Kun Rinna vaikkapa joutuu Suomessa vaihtamaan suunnittelemansa mekon kankaan punaiseksi koska kaupasta ei löydy vaaleansinisiä ruutukankaita niin sellaista ei täällä voi tapahtua. Ja silloinhan suunnittelija voi jotenkin keskittyä olennaiseen. Eli siihen suunnitteluun.

En ostanut yhtään kuulaa mutta niistä tuli hieno tunne. Otin kyllä kuvan tuollaisesta. Se on "Tee se itse"-nyrkki-askartelusarja. Hmm?

553031.jpg


Täällä myydään paljon valmiita askartelusarjoja. Kuten mm. nyrkki. Ja paljon sellaisia "kangaskoottavia". Eli vaikkapa joku vaate tai pehmoeläin tms jossa on pussissa valmiit palat ja sitten ompeluohjeet. Onhan semmoinen tietysti kätevää askartelua. Kyniä olen ostellut. Täällä on hitsin hyviä tusseja.

Hei tämä on ihan tosi hämärä. Tällainen lehtiö löytyi semmoiselta krääsäosastolta jossa myytiin kaikkea söpötavaraa teineille. Siellä se oli kaiken vaaleanpunaisen ja pyöreän seassa. Harmi vaan kuvassa teksti ei näy hyvin.

553040.jpg

Mutta siinä tosiaan lukee "Lovely Satan. The magnificant satan brings us love. We are fascinated by her." Se on kyllä söpöä!

Niin myös on tuo mun mogu-kaveri:

553049.jpg

Täällä on aika hitti semmoinen materiaali kuin "mogu". Se on ikäänkuin 2000-luvun säkkituoli. Semmoista pehmeää tosi miellyttävän tuntuista muovailtavaa mömmökangasta mistä tehdään kaikenlaista tyynyistä tuoleihin ja leluihin. Ihmiset ilmeisesti käyttävät mogu-tyynyjä paljon lentokoneissa. (PS. Näytän kuvassa vihaiselta vaikka minun oli tarkoitus näyttää vain epäluuloiselta.)

553055.jpg

Mutta minkähänlainen ilme tuolla penskalla on? Metroasemalla ollaan, matkalla Flower pot festivaaleille. Kyllä.

Tosiaan löydettiin netistä että päivällä on Flower pot festivaalit Ikebukurossa. Ja sieltä saa klo 13 ilmaisen kukkaruukun ja kukan. Rinna olisi halunnut kukan mutta myöhästyttiin siitä. Nähtiin kyllä kukkaruukkuja. Ilmeisesti iso talousalue mahdollistaa myös kaikenlaiset juhlat. Kuten esim. kukkaruukkufestivaalin. Ikebukurossa oli paljon ihmisiä ja katuja tosiaan oli reunustettu kukkaruukuilla.

553065.jpg

Sitten siellä oli myös (ilmeisesti kukka-aiheista) tanssia. Mä laitan tähän pienen videolinkin sieltä, ilmoitelkaa jos se ei toimi.


Käytiin siellä syömässä liukuhihnasushit. Koska liukuhihnasushi on ihan paras tapa ruokailla (ja edullinen) ja koska haluttiin vähän kokeilla miltä tuntuu tuo ruuhkassa syöminen. Liukuhihnasushiloihin tosiaan saattaa olla pitkä jono, ja jonon pää pääsee sitten istumaan liukuhihnan viereen ja muut odottavat vuoroaan. Ruokailija sitten ottaa hihnalta haluamiaan lautasia ja sitten vaan sushit naamaan ja seuraava asiakas, ikään kuin liukuhihnalta hekin.

553079.jpg

Herkullista! Mutta ei siihen fiilistelemään parane jäädä. Otettiin kyllä vielä jälkiruoat, täällä on alkanut mansikka-aika, nam.

553085.jpg

Hyvä turistipäivä oli kukkafestareilla. Sitten pitikin tehdä yömyöhiin töitä että pysyy aikatauluissa.

553093.jpg

Laitanpa tähän vielä päätteeksi pienen junavideon. Jos siis linkki toimii ja jos haluaa katsoa kun juna etenee.