632834.jpg

Meidän ovessa asuu tuommoinen sirkka. Paitsi nyt se on jo muuttanut pois. Pidin (Sami) eilen vapaapäivän ja katseltiin lauantain viihdykkeeksi kaksi paikkaa, toinen oli Rikugien-puistossa oleva rhododendron-kukka"tapahtuma" (ei siellä mitään varsinaisesti tapahtunut) ja toinen menomesta oli mahtavan eksoottinen tulikärpäs-tapahtuma.

Tyypilliseen tapaamme lähdettiin liikenteeseen ihan liian myöhään ja sen lisäksi aloitimme matkan minun ehdotusteni mukaisesti "oikaisemalla", minkä seurauksena ensimmäinen, normaalisti puolen tunnin mittainen, junamatka venyi lähesä kaksituntiseksi. Sitten jälleen vähän eksyttiin ja löydettiin mm. ihmeellinen, keskellä ei oikein pelkkää tyhjää lähiötä oleva, käytettyä Suomi-tavaraa myyvä pieni kauppa. Arabian astioita ja tuttuja tuoleja. Kummallista.

632887.jpg

Lopulta puisto löytyi ja päästiin sisään vasta vähän ennen sen sulkemisaikaa. Puisto oli samanlainen kuin muutkin Tokion Edo-ajan puistot, eli aivan älyttömän hieno.

632840.jpg

Jos tietäisi asioista enemmän niin olisi voinut fiilistellä että puisto on rakennettu kiinalaisen runouden kuuden pääkategorian mukaan ja kuvastaa waka-runouden kahdeksaakymmentäkahdeksaa tapahtumaa. Hmm, njaa moisia hienouksia emme ehkä osanneet erottaa mutta hieno se puisto kuitenkin on. Ja mahtavana lisukkeena siellä on kilpikonnia!

632849.jpg

632850.jpg

632851.jpg

Puistossa käymisestä tuli aika hätäinen. Kun aamulla olin vielä fiilistellyt pitkää ja rauhallista puistoseikkailua lehden ja luonnoskirjan kanssa. Mutta eipä sillä niin, puistoihin ehtii vielä.

632858.jpg

Tässä me päivitellään konnia ja kaloja. Kuvan otti Rinnan suomalainen kaveri Sanna joka liittyi seuraamme lauantaita viettämään.

Sitten käytiin syömässä kehnohkoa pastaa ja hyvä jälkiruoka. Pastat ovat täällä yleensä mielettömän hyviä, hieman niissä on sellaista japanilaista sekoitusta sen italialaisen seassa mutta hyviä ne on, tämä ei nyt vaan oikein ollut. Viereisen kahvilan jälkkäri sitten oli. Kai tollaisia saa Suomestakin mutta en ole kuitenkaan törmännyt. Siinä on kahvihyytelö jonka päällä on jäätelöä. Kätevää, kahvit ja jälkkäri samassa kupissa, hieno idea!

632867.jpg


Pienen istuskelun jälkeen lähdettiin siirtymään Komagomen kaupunginosaan kohti tulikärpäsfestareita. Oltiin kuultu että siellä juhlitaan tänä viikonloppuna tulikärpästen soidinmenoja (tai jotain) ja sehän kuulostaa tosi mielenkiintoiselta kun emme ole tuommoisia eläimiä nähneet kuin leffoissa. Ulkonakin oli jo ehtinyt tulla pimeää ja vielä pimeämpää oli kun päästii Komagomeen.

Tämä kaupunginosa on niitä sellaisia pieniä kylämäisiä paikkoja joita on Tokion ympärillä. Paikalla oli paljon ihmisiä ja kojuja joissa myytiin makkaraa ja hattaraa ja semmoista. Kylätapahtuman tunnelmaa. Lähdettiin kävelemään samaan suuntaan kuin muutkin kapeaa pimeää kanavan vartta ja tunnelma oli (taas vaihteeksi) jotenkin unenomaisen outo.

632895.jpg

Kanavan varrella oli paljon ihmisiä juhlatuulella, perheitä lasten kanssa, koiria ja kaikenikäsiä ja kaikenlaisia ihmisiä. Mutta kaikki olivat aika hartaan hiljaa, ei mitään melua vaan enemmänkin supattelua. Käveltiin vähän matkaa ja katseltiin samalla muiden lailla kaiteen yli kanavaan.

632900.jpg

Ja siellä niitä sitten lenteli, tulikärpäsiä. Outoa ja tosi hienoa. Varsinkin kun emme muistaaksemme ole tuollaista ennen nähneet. Ehkäpä sen muistaisi. Tunnelma oli erittäin kumma, tuntui kuin olisi ollut jossain japanilaisessa animessa. Tai että olisi unessa. Kirkkaita pisteitä leijui siellä täällä mustassa kanavassa ja mustaa metsää vasten. Tässä on aiheesta kuva:

632908.jpg

Siinä semmoinen kärpänen on ilmielävänä!  No, oli se kuitenkin paikan päällä vaikuttavampaa :) Tulikärpäiset olivat hieno ja outo elämys. Kai niitä sitten näkee täällä pitkin kesää, en tiedä. Toivottavasti.

Juu, ensi viikko onkin sitten taas kiireinen eikä paljoa muuta ihmettä varmaan ehdikään vähään aikaan tapahtumaan. Ja Rinnallakin alkaa olla säpinät koulun kanssa. Sayonara, ensi kertaan! Lisukkeena vielä taidekuva mun välipalasta. Läskiolympialaiset!!

632927.jpg

PS. Ai niin, käytiin me perjantaina katsomassa uusi Spiderman. Se oli kyllä tosi kehno. Emme voi suositella kenellekään. Hauskana pienenä yksityiskohtana siinä kuitenkin oli kun paha avaruudesta tullut avaruusloinen muutti vanhan supernynny Peter Parkerin pahaksi, niin Parkerille kasvoi muodikas kasari-goottijakaus-otsatukka ja silmiinkin ilmestyi ripaus kajaalia. On ne muodikkaita siellä avaruudessa ne avaruusloiset, kai sielläkin satelliittikanavat näkyy.

Seuraavaksi jatkamme laatuelokuvien sarjaa Pirates of Caribbean 3:lla ja toivomme että se on paljon parempi!