Käytiin tänään pyöräretkellä yhden metropysäkin päässä meistä, Tachikawassa. Oltiin kuultu että se on hieman isompi paikka kun meidän oma kaupunginosamme (jonka virallisia asukkaita nyt muuten olemme, kävimme rekisteröitymässä eilen kaupungintalolla). Ja hitsi vie, sehän olikin suomalaisen suurkaupungin kokoinen. Meillä oli tarkoitus kierrellä siellä ympäriinsä mutta me jumituttiinkin muutaman tavaratalon alueelle.

499787.jpg


Täytyy ensi kerralla kierrellä enemmän, nyt paikasta ei oikein osaa sanoa muuta kuin että se oli iso. Ja siellä on joku iso (luonnon?)puisto mihin täytynee mennä kun ilmat lämpiää. Mutta eipä Tachikawasta onneksi tullut mitenkään hirveästi osteltua, Rinna osti jotain pientä sälää ja kengät:

499802.jpg

Ja mä ostin vaan sellaisen superhienon japanilaisen taidelehden. Aika meni lähinnä Rinnalla vaateosastoja vakoillessa ja minä seurasin kiltistä perässä. Jonkin verran otettiin salaa ja julkisesti kuvia jos jossain näkyi joku hieno kuvitus tai kuosi tai liikkeensisustus. Että aika ammatillista oli lauantain menot. Lounaaksi syötiin isot läjät jotain jännää jossain liemessä:

499812.jpg

Jälkiruoan lajia en oikein pysty edes veikkaamaan. Se oli valkoista ja nesteessä. Ja ruuassa oli myös lihayllätys mutta selvittiin siitäkin hengissä.

Mutta mukava päivä oli ja tosi hieno ilma. Kalvava kylmyys on nyt väistynyt ja tilalla on semmoinen 18 astetta ja miellyttävä aurigonpaista (joka kylläkin sai meidät pohjoisen vaaleanpunaiset asukkaat hetkeksi naamaltaan täysin punaiseksi). Huomenna on sitten tarkoitus lähteä ihan sinne suureen Tokioon ihmettelemään niitä kuuluisia muotihiippareita Harajukun seudulle. Niinkuin on varmaan tarkoitus jokaisena sunnuntaina seuraavan puolenvuoden ajan (allekirjoittaneen huomio, puoliso on mukamas eri mieltä.)

Ai niin, meidän kämppä. Se on kyllä ihan mukava eikä se paljon puhuttu 10 neliötä vastaa mitenkään eurooppalaista kymmentä neliötä. Huone on oikeastaan samankokoinen kuin meidän residenssi Ranskassa, 10 neliötä kattaa vain oleskeluhuoneen pinta-alan. Sen lisäksi on vielä keittiösyvennys ja kylppäri ja aika iso komero. Että eipä tämä erityisesti mitenkään eksoottisen pieni ole, riittää meille hyvin (paitsi jos Rinna ostaa joka päivä uudet kengät).

Mun työpiste voisi kyllä olla hieman ergonomisempi. Sisustettiin tänään kämppä hieman miellyttävämmäksi ja nyt se työpistekin on parempi. Varsinkin kun löydettiin tuoli.

499830.jpg


Ainoa miinus tulee olemattomista äänieristyksistä ja siitä että ainoa ikkuna on huurrelasia, siitä ei näe läpi. Nyt on ulkona ollut sen verran viileä että ikkunaa joutuu suurimman osan aikaa pitämään kiinni. Kohta sitä voi alkaa pitämään auki, mikä on mukavaa. Sitten kun varsinainen kesä alkaa niin sitten sen joutuu taas sulkemaan koska ilmastointi ei toimi ikkuna auki.

Ja vaikka sitä kuumuutta jotenkin kestäisikin niin ilmastointia suositellaan ehdottomasti pitämään päällä ja lisäämään siihen vielä "kuivaus"-toiminto. (Ilmastointilaite on siis saamarin monimutkainen kaukosäädin, täytynee selvittää miten sen kuivauksen saa päälle.) Kun kaupungintalolta saaduissa ohjeissa sanottiin (yääh) että kesällä asuntoihin muodostuu kosteita kohtia joissa pesii "large amounts of ticks and insects".  Emme suoranaisesti kaipaa eksoottisia kotieläimiä, joten koitamme että kosteikkoja ei pääsisi muodostumaan. Niitä kuulemma tulee erityisesti kaappeihin ja kylppäriin, ja sitten niihin voi laittaa jotain vaarallista myrkkyä jos on jo liian myöhäistä. Ja sitten siinä myrkyssä sanottiin että väärinkäytettynä se voi auheuttaa jonkun vaarallisen ketjureaktion(?) Hmm, täytyy vaan pitää kämppä siistinä. Large amounts of insects on varmaan vaimollekin ihan hyvä aasinporkkana siivoamiseen.

Minkä jälkeen laitankin vielä kuvan meidän aamupalasta, sushia eri laatuja, sieni-tofu-munakas, kaffet ja appelsiinimehua! Maiskis:

499845.jpg

O-yasumi nasai taas, huomenna seikkailu jatkuu.