(Sami) Rinnan luokkakaveri Erika halusi viedä meidät johonkin mielenkiintoiseen näyttelyyn "Watari-Um"-nimiseen nykytaiteen museoon. Aina kun Erika tapaa meidät niin sataa kaatamalla, kuin myös nyt. Käppäiltiin siinä sitten sateessa museolle ja huomasinkin ilokseni että näyttely oli minunkin näyttelylistallani oleva amerikkalaisen "Barry McGee"-nimisen street/graffiti/westcoast/jne-taitelijan näyttely.

753610.jpg

Olimme jo aikaisemmin yrittäneet samaan näyttelyyn mutta silloin asiat lost in translation ja museo meni nenän edestä kiinni. Olin siis luulossa että menemme Erikan kanssa syömään enkä ollut syönyt mitään kun olin pitkittänyt nälkää että kohtahan me mennään syömään. Tämä oli joku väärinkäsitys ja kiertelimmekin sitten kaatosateessa pitkin äärettömän kalliita muotiliikkeitä Takeshita-Dorin päässä läpimärkänä. Vihjailujeni jälkeen seurue suostui kompromissiin ja menimme kahvilaan kaffelle ja riisikakulle(!). Tämän seurauksena tosin aikataulut menivät ihan pieleen ja myöhästyimme siitä museosta.

No, tällä kerralla paremmin!
753608.jpg


753612.jpg

Barry McGee tekee siis enemmän tai vähemmän graffitiaiheisia maalauksia, patterneja, piirroksia, installaatiota ja videoteoksia. Hommat on kolmessa kerroksessa ja ne on kyllä tosi hienoja. Näyttely oli hauska, hieno ja sopivan rähisevä. Mun suosikki oli koko alakerran täyttävä, monen metrin korkeuteen kohoava, rikotun vanhan pakettiauton päälle kasattu installaatio missä on viisi realistisen näköistä graffitimaalaajaa toistensa olkapäillä ihmistornina sotkemassa seinää. Vau. Taideteoksista on tietysti aina pöljää vaan puhua ilman kuvaa, ja koska näyttelyssä ei tietenkään saanut kuvata niin tämä blogipäivitys jää tähän.

Nämä kuvat siis ovat museon vastapäisen rakennuksen seinästä jonka Barry oli koristellut.