Paljon puhutun sadekauden pitäisi alkaa kesäkuun puolessa välissä.

663761.jpg

Ei näy. Välistä tietenkin sataa, mutta minulla (Sami) on sellainen eksoottinen mielikuva siitä minkälainen sadekauden pitäisi olla. Ja voi olla että olen vähän pettynyt jos se ei olekaan niin eksoottista! Jos siis sadekausi on sellaista että välistä sataa ja välistä paistaa. Eli semmoista niin kuin kesä Suomessa. Eikä mikään suuri sadeseinämä mikä jyrää Japanin yli kesäkuun viidestoista ja poistuu heinäkuussa samaan aikaan.

Tällä hetkellä täällä on supermiellyttävää kesätunnelmaa. Tänään tosin lämpötila oli jo 30+ mutta kun ei vielä ole kostea kausi niin ei se pahalta tunnu.

Fuji-vuoren rinteelle ilmestyy kevätkesällä sellainen linnunmuotoinen lumialue, ja eilen nähtiin uutisissa että se lintu on kuukauden myöhässä. Muutenkin kevät oli täällä kai harvinaisen kylmä. Eli ehkä se sadeseinä sieltä vielä saapuu! Sitä odotellessa Rinna puuhailee koulun taideprojektin kimpussa:

663762.jpg

Me ollaan ostettu Tokio tyhjäksi tuosta vaaleanpunaisesta rautalangasta.

663763.jpg

Hintava vauva tulee! Vaikka muuten Tokiossa pärjää suht vähällä rahalla niin koulu tuntuu olevan aikamoisen kallista, vaikka emme siis joudukaan mitään lukukausimaksuja maksamaan. Oppilaat maksavat itse kaiken, materiaalit, galleriavuokrat, kuljetukset jne. Onhan siinä tietysti hyvä aasinporkkana tehdä kouluhommat hyvin kun niistä joutuu maksamaan isoja seteleitä!

Galleriavuokrat ovat Tokion alueella huumaavia. Vinkiksi kaikille jotka harkitsevat näyttelyn pystyttämistä Tokioon. Näyttelyt ovat yleensä aika lyhytkestoisia. Erika tiesi kertoa että gallerian vuokra on jotain 500 000 jeniä per päivä niin siksi taiteilijat vuokraavat gallerian esim. vain kolmeksi päiväksi.

Mutta zuppiduijaa, eipä siis taas olla ehditty paljoa seikkailemaan. Rinna pyörittää rautalankaa ja minä teen hommia koneella (siihen sadekausi olisi parempi kuin aurinko). Mun deadline piti olla perjantaina mutta se siirtyi ensi viikolle. Ja tuon Rinnan projektin deadline onkin viikkoa luultua aikaisemmin, eli teoksen täytyy olla valmiina maanantaina. Huh, eli tiivis työskentelyviikonloppu luvassa. Onneksi läheltä löytyi videovuokraamo niin voi samalla laittaa jonkun (englanninkielisen) leffan pyörimään ja seurata sitä puolella silmällä kuunnelmanomaisesti samalla kun taiteilee. Muuten olisi ehkä vähän tylsää.

Lisukkeena kuva pullasta. Täällä on paljon leivoksia jotka näyttävät todella vakavasti homehtuneelta! Monesti kun kävelee leivoshyllyn ohi niin hätkähtää että nyt ei mene pullilla hyvin. Se varmaan johtuu siitä jostain merilevästä ja vihreästä teestä että tietynvärinen vihreä ruoka ei paikalliseen silmään näytä pahalta. Me ei oikein olla sellaiseen totuttu. Mutta rumakin pulla maistuu hyvältä!

663771.jpg

Juu, ja koettiin uudenlainen ruokaylläri. Kun perunoita täällä ei harrasteta oikein lainkaan. Perunat on kalliita ja myydään muutaman kappaleen pussissa. No, nähtiin kaupassa pieni rasia valmiiksi paistettuja perunoita, joista teimme tuollaisen "rekkamiehen munakkaan" aamuksi.

663918.jpg

Yllätykseksi huomattiin että perunat toki on rapsakaksi paistettuja, mutta maukkaan suola- ja pippuriseoksen sijaan ne on valmiiksi maustettu rapsakalla sokeri(!)kastikkeella. Mmm, tosi makeita. Kaipa tällainen pottu on sitten jälkiruoka? Munakkaasta ei tullut erityisen maukas. Pitää olla varuillaan ruokakaupassa. Jos muuten haluaa tehdä jalkapallon muotoisia sushipalloja, niin meidän lähikaupasta saa valmiiksi jalkapallokuosilla merilevää!

663943.jpg

Ja rouva sai leipomosta kukan!

663946.jpg

Loppuun vielä kaupasta löytynyt viisaus:

663949.jpg