Katsottiin eilen uusi ja odotettu "Miyazaki/Studio Ghibli" -animaatio "Maameren tarinat".

734463.jpg

Elokuvahan on saanut aika ristiriitaisen vastaanoton. En oikein tajua missä se ristiriita on, leffahan oli oikeastaan pelkästään huono. Tosi kumma juttu sinänsä. "Maameren tarinat" on siis Miyazakin pojan, ei itse mestarin ohjaus ja ei ei voi voi. Nyt on omena pudonnut tosi kauas puusta ja vierinyt vielä suohon. Vanhempi Miyazaki on kai aika avoimesti haukkunut itsekin elokuvaa ja siitä on kai tullut perheen ja studion sisäisiä isoja ongelmia. Nyt tällä hetkellä ilmeisesti kuitenkin on teossa uusi, itse vanhemman Miyazakin ohjaama animaatio. Huh helpotus, vielä on Studio Ghiblillä tulevaisuutta.

Niin siis riippumatta mitä mieltä on alkuperäiskirjan käsikirjoitusmuokkauksesta, niin elokuvasta puuttuu täysin se tarinan kerronnan riemu ja mielikuvitus ja menevyys mitä näiltä on totuttu odottamaan. Mahtavan hienohan leffa kuvallisesti on, ei siinä mitään. Mutta puh huh, tylsää ja sekavaa rämpimistä.

Samalla kun illalla palautetaan tämä leffa takaisin vuokraamoon niin täytyy hakea huomiseen survival-pakettiin kasa elokuvia. Ja sitten täytyy vähän hamstrailla kaupasta ruokaa ja vettä. Tänne odotetaan siis aamuksi "Man-yi" -taifuunia. Sen verran ymmärrettiin uutisista että taifuuni on luokiteltu "super-taifuuniksi", mitä ikinä se tarkoittaakaan. Todennäköisesti sitä että kannattaa ottaa pyykit sisälle.

734464.jpg

Me asutaan kukkulalla niin todennäköisesti tänne ei tule mitään viemäröinti- tms. ongemia, mutta ostetaanpa kuitenkin hieman ruokaa ja juomaa varalle. Eipä olla ennen katseltu taifuunin silmää niin ehkä on parasta vähän ylivarautua.

Paikalliset tosin eivät ole hirmu huolissaan. Tällaiset on kai sitten täällä niin arkipäiväisiä tuulenpuuskia.