785690.jpg

785695.jpg

(Sami) Käytiin eilen MOT-nimisessä museossa katsomassa Kazuo Ogan näyttely. Se oli paras! Kazuo Oga on ilmeisesti täällä ihan kuuluisa mutta itse en ollut koskaan tyypistä kuullut. Kaveri siis on päälle viisikymppinen vanhanpolven maalausmestari joka tekee lähes kaikki Studio Ghiblin elokuvien taustamaalaukset. Mä olen aina luullut että studiolla on töissä sata taiteilijaa taustojen kimpussa, mutta viime aikoina kun olen katsellut noita leffoja ja nähnyt niistä kuvia enemmänkin niin olen alkanut miettimään että hitsi, ne kyllä näyttää yhden tyypin tekemiltä kun niissä kaikissa on niin sama tekniikka ja samat valo/värikikat. Juu ja ne siis todellakin on yhden tyypin tekemiä.

785693.jpg

Näyttelyssä on esille about 600 tyypin originaalia eli se on aikamoinen paketti kerralla nautittavaksi. Joudun varmaan palaamaan tuonne vielä uudestaankin, silmä alkaa kuitenkin väsymään jo siinä parinsadan kohdalla. Näyttelyssä tietenkin oli kuvauskielto (ja myös luonnostelukielto, sellaisiakin näkee täällä!) mutta onneksi museossa myytiin erittäin hyvä näyttelykatalogi.

Suurinosa originaaleista on guassilla tehtyjä ja aika pieniä, sellaista A4-luokkaa. Muutamia vähän isompiakin mahtuu joukkoon. Ja kaikki ne on aivan päättömän hienoja! Grr! Mukana oli tietenkin kaikki kuuluisuudet vanhoista klassikoista Totoroon ja uudempiin Ghibleihin. Oli kyllä hauska nähdä omien suosikkileffojensa originaalit muutaman sentin päästä.

Näyttelyn lopussa oli huone jossa sai taitella oman origami-Totoron!
785694.jpg

Ja kuvata sen taustaa vasten.
785696.jpg

Näyttelyn jälkeen mentiin vielä viereiseen puistikkoon istuskelemaan ja juomaan teetä.
785698.jpg

Allekirjoittanut lukee näyttelykatalogia ja kokee taiteilijanahdistusta Kazuo Ogan ylivoimaisen paremmuuden edessä!
785699.jpg